Crepeblomster


At lave crepe blomster er en fantastisk 3D udtryksform, som virkelig er kommet frem herhjemme de sidste par år.

Det at sidde og forme, folde, krølle og preparere kronblade og blade er en meget givende oplevelse. Det gør ikke noget hvis du klipper et hak i et blomsterblad eller limer et blad skævt på. Man skal lige ha’ styr på de basale teknikker, men så er det ellers med at folde, klippe, sno og lime.


Da jeg begyndte at arbejde med crepe, ville jeg kun lave fantasi-blomster. Men langsomt fandt jeg ud af at det faktisk var for let. Fordi naturen og dermed virkeligheden altid overgår vores forestillingsevne. Så efter et par måneder fandt jeg ud af, at hvis jeg skulle blive dygtig så skulle jeg prøve at efterligne naturen. Det dygtiggjorde mig, så nu er jeg tilbage til fantasiblomsterne. Det er klart sjovest.

Ligesom med alle andre kunsthåndværker og udtryksformer så bliver man nødt til at nørde. Hvilken lim er den bedste til kronblade? Skal jeg vælge tysk, kinesisk eller italiensk crepepapir til min næste kreation - og hvilken tykkelse? Hvad skal jeg farve dem med? Akvarel, Pan Pastel eller ... sig selv? 

Man kan selvfølgelig derfor se stor forskel på nogle af mine tidlige blomster og så dem jeg har lavet på det seneste. Det er noget finere papir og min teknik er selvfølgelig meget mere udvidet og forfinet.


Jeg er nu begyndt at bruge andre materialer. Det kan være Fimo-ler eller Foam Clay, som er virkelig dejligt at bruge til formning af forskellige bær eller støvfangere. 

Man kan hele tiden udvide sin teknik og samtidig er det er fantastisk skønt materiale at arbejde i.


Øreringe i ler


Her er et andet materiale, som jeg også er ret begejstret for. Det er både Fimo og Cernit-ler, som jeg for nuværende udelukkende laver psykedeliske øreringe af.

De er super lette at bære uanset størrelsen.